Saappaanheittajien talo
Palvelu sulkeutuu 31.12.2020!

Uutiset

Pääovi
Uutiset
Heittäjien klubi
Kilpailukalenteri
Heittäjän ABC
Tulokset
Cupien pisteet
Ranking
Tilastoja
Ilmoittautuneet
Rekisteröidy
Kisastudio
Netti TV
Henkilöt
GallupitSaapasblogit

Suomen Saappaanheittajat FacebookissaSuomen Saappaanheittajat
IBTA FacebookissaIBTA

31.12.2016 lakkautettu Suomen Saappaanheittoliitto

Tunnus:

Salasana:


Suomeksi
In English
Italiano


Huuskosen Ville on uusi suomenmestari
26.07.2010 02:08 Jari Isokorpi

Jos Saapasseura Ronttosten Saku Paavola, 22, on maailman paras, niin seuratoveri Ville Huuskonen, 22, on Suomen paras. Kun saappaanheiton SM-kilpailu sunnuntaina 25. heinäkuuta oli päättynyt, toverukset seisoivat jälleen mitalipallilla, mutta tällä kertaa maailmanmestarin kaulaan pujotettiin pronssimitali. Heidän rinnallaan hopeaa juhli Vieskan Virsun voimamies Jari-Petri Laurila, 29.

Huuskosen salamakäsi sivalsi voittoheiton 57,18 metriä kakkoskierrolla, Laurilan avausheitto 55,84 metriä riitti hopeaan ja alussa tekniikkavaikeuksien kanssa paininut Paavola varmisti pronssin tuloksella 55,70 metriä kolmannellaan.

Kolmen kierroksen jälkeen heittokeli heikkeni, eikä kukaan kärkimiehistä enää parantanut tuloksiaan kovasta yrityksestä huolimatta. Miesten kisan kovatasoisuudesta kertoo se, että 50 metrin ylitys tarvittiin kahdentoista parhaan joukkoon ja kolmelle viimeiselle finaalikierrokselle pääsemiseksi.

Naisten jännittävä viimeinen kierros

Naisten sarja oli jännitysnäytelmä. Heittäjistä kolme jo avauskierroksella 40 metriä ylittänyttä heittäjää intoutuivat armottomaan taisteluun voitosta.

Pitkään avauskierroksella tasatuloksen 42,11 metriä heittäneet Rautavaaran Iskun Sari Kieloaho ja Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkonen vuorottelivat kärkipaikalla riippuen siitä, kumman kakkostulos oli kulloinkin parempi.

Kun viimeisellä kierroksella jäljellä oli enää kolme heittäjää, kolmossijaa pitänyt Ronttosten Eeva Isokorpi iski tuloksen 42,38 metriä siirtyen ykköseksi. Saukkonen vastasi 41,90 metriä kantaneella heitolla pudottaen ennen viimeistä heittoa kärkipaikkaa pitäneen Kieloahon kolmanneksi.

Kilpailun viimeisellä heitolla Kieloaho kuitenkin vastasi kultamitalituloksella 42,68, jolloin hopeaa sai Isokorpi ja pronssia Saukkonen.

Ylivieskan väkivahva joukkue iski

Jos oli naisten henkilökohtainen kisa senttipeli, vielä suurempi trilleri oli naisten joukkuekilpailu. Kun heittäjät olivat jo tuloksensa tehneet, koko kenttä odotti polvet tutisten kumpi joukkue kisan oikein voitti: Rautavaaran Isku vai Ronttoset? Tiedettiin, että kyse on muutamasta sentistä ja tulosten ilmoittaminen tuntui viipyvän.

Lopulta kultapallille nousi Rautavaaran Iskun joukkue Sari Kieloaho, Tiia Koskelo ja Kirsi Koskelo tuloksella 111,94 metriä. Ronttosten tiimi Eeva Isokorpi, Tuija Salonen ja Tuija Nuutinen otti hopeaa yhdeksän senttiä Iskulle hävinneenä. Pronssia sai Viitasaaren Viesti joukkueella Veera Rosenqvist, Tarja Toijanaho, Teija Rosenqvist tuloksella 87,31 metriä.

Miesten joukkueista Vieskan Virsu ja Ronttoset olivat kohdanneet jo MM-areenalla, jossa Ronttoset voitti ja Virsu otti toiseksi parhaana suomalaisjoukkueena pronssia. Nyt Virsu tuli SM-kisoihin rankingin kärkiheittäjällä JP Laurilalla vahvistettuna ja vei voiton tuloksella 157,56 metriä. Joukkueessa heittivät Jari Myllykangas, Juha Myllykangas ja Jari-Petri Laurila. Hopeaa tuloksella 150,61 metriä otti Ronttoset joukkueella Saku Paavola, Miika Paavola, Ville Huuskonen. Kolmas oli Leppävirran Urheilijat joukkueella Timo Mykkänen, Markku Luostarinen, Jukka Vesterinen tuloksella 142,06 metriä.


Katso yleisten sarjojen mitalistien heitot Netti TV:stä
Katso SM-kisojen 2010 tulokset


Kinnulan SM-kisoissa lahjakkaat naisjuniorit nousivat esiin ja
parhaat heistä ovat pian yltämässä naisten yleisen sarjan tasolle.
Kuvassa 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa pronssia ottanut Armi Myllykangas.

Jari-Petri Laurila aloitti SM-kisauransa hopeamitalilla.

Trillerin aiheuttanut naismitalikolmikko: Sari Kieloaho Eeva Isokorven ja Pirjo Saukkosen keskellä.

Miesten sarjan voittaja Ville Huuskonen Jari-Petri Laurilan ja Saku Paavolan keskellä.

Vieskan Virsu on tänä kesänä vahvasti haastanut Etelä-Suomen ja Savon kovat saapasseurat.
Eero Myllykangas on tärkeä mies Pohjanmaan saapasnousun taustalla.

Suomenmestarijoukkue Vieskan Virsu: Jari Myllykangas, Jari-Petri Laurila ja Juha Myllykangas.

ME-mies Jukka Vesterinen teki paluun saapaskentille tuloksena oman ikäsarjan,
35-vuotta, voitto ja yleisessä sarjassa seitsemäs sija.

Italian Aurora ja Suomen Saku maailman parhaat
12.07.2010 14:35 Jari Isokorpi

Saku Paavolan voittotulos Krakovan MM-helteessä oli 58,56 metriä ja Aurora Narcisin 43,10 metriä.

Krakovan MM-kilpailujen henkilökohtaisten finaalien palkintojenjaossa soivat Suomen ja Italian kansallislaulut.

Miesten sarjassa suomalaiset ottivat kolmoisvoiton: Ronttoset seuraa edustava Saku Paavola kultaa (58,56 metriä), seurakaveri Ville Huuskonen hopeaa (55.35 metriä) ja Vieskan Visun Jari Myllykangas pronssia (53,40 metriä).

Mitalikolmikon takana oli tasaista. Neljänneksi sijoittui Viron Janek Väli (51.79 metriä) ja viidenneksi Saksan Spitzsteingummin Kristoffer Geist (51,78 metriä). Paras italialainen ASA-seuran Nazzareno di Marco oli kahdeksas ja paras ruotsalainen SS-Katajaisia edustanut Jarmo Kieleväinen yhdeksäs.

Italia juhli naisten sarjassa

Naisten sarjan päättymisen jälkeen kentällä alkoi etelämainen juhlinta, kun italialainen nousi ensimmäistä kertaa lajin historiassa yleisen sarjan mitalipallille ja heti kaikkein korkeimmalle.

Kultaa otti Italian ASA-seuran Aurora Narcisi, hopeaa Suomen Rautavaaran Iskun Tiia Koskelo (41.61 metriä) ja pronssia Viron Viljandin Jana Kohv (39.83 metriä). Pronssista käytiin senttikamppailu kolmen suomalaisen ja kolmen virolaisen kesken, joka tällä kertaa päättyi taistelijana tunnetun virolaisen lajisiskon hyväksi.

MM-pronssi oli Jana Kohville jo kolmas, mutta kirkkaimmat mitalit eestiläisen palkintokaapista uupuvat. Puute on mahdollista korjata ensi kesänä, kun Viro on saappaanheiton MM-kisojen isäntämaa 1.-3. heinäkuuta 2011.

Suomen maajoukkue lyömätön

Maajoukkueiden voitosta odotettiin kovaa kisaa suomalaisten ja eestiläisten välillä. Erityisesti epäiltiin Suomen nuoren joukkueen helteensietokykyä kokenutta ja tasaisen kovaa Viron joukkuetta vastaan.

Kentällä nähtiin kuitenkin yhteen hitsautunut, energinen ja rento Suomi, joka karkasi muilta heti ensimmäisistä heitoista lähtien. Virolaisista aisti kovan panoksen aiheuttaman jännityksen, joka johti yliyritykseen taistelun hopeamitalista kiristyessä. Välillä kakkossijaa piti hallussaan Saksa, sitten Italia, mutta eestiläiset taistelivat hopean viimeisillä heitoillaan.

Maajoukkuekisan voitti Suomi (225.12 metriä), toinen oli Viro(205.94 metriä) ja pronssia otti Italia (197.19 metriä).

Suomi ja Viro ottivat mittaa seurajoukkueissa

Miesten seurajoukkueiden sarjassa voiton vei suomalainen Saapasseura Ronttoset (Saku Paavola, Ville Huuskonen, Miika Paavola) 159.69 metrillä, toinen oli Viron Viljandi (Janek Väli, Marek Gordejev ja Sander Vaarpuu) tuloksella 147.84 metriä ja kolmas suomalainen Vieskan Virsu (Jari Myllykangas, Juha Myllykangas ja Eero Myllykangas) tuloksella 147.52 metriä.

Naisten seurajoukkueiden sarjan voitti suomalainen Rautavaaran Isku (Tiia Koskelo, Sari Kieloaho, Kirsi Koskelo) tuloksella 115.25 metriä, toinen oli Saapasseura Ronttoset (Eeva Isokorpi, Tuija Salonen ja Tuija Nuutinen) 104.67 metrillä ja kolmas Viljandi (Jana Kohv, Külli Tambre ja Jaana Väli) 100.11 metrillä.

Rento meininki

Saappaanheitossa kisailu maiden välillä tiukkenee. Se ei haittaa maiden välistä rehtiä kannustusta ja rentoa meininkiä kentällä ja sen ulkopuolella - itse asiassa päinvastoin - se auttaa toisilleen vielä kaukaisten kulttuurien lähentymistä.

Italialaiset ottavat kultamitalistaan ilon irti ja vitsailevat facebooksivuillaan, että "kolmen vuoden päästä ne pelkäävät meitä". Maan ykkösheittäjä Aurora Narcisi, 21, uskoo ensi vuonna olevansa parempi kuin nyt ja miesten ykkönen Nazzareno di Marco haaveilee jo 76 metrin ylityksestä. Nuorten heittäjien potentiaalin huomioiden tavoitteet ovat realistisia.

Saapasperheen nuorimman jäsenen Puolan saappaanheittoliiton puheenjohtaja Janusz Oporek lupaa, että Puolan maajoukkueesta kuullaan vielä. Kaksi vuotta mukana ollut Puola on koko ajan parantanut tasoaan.

Tämän vuoden kisojen suurin pettymys oli parhaiden venäläisten heittäjien ja maajoukkueen poisjääminen viisumivaikeuksien takia. Saappaanheitto Venäjällä leviää kuitenkin vauhdilla ja ensi kesänä Virossa venäläiset huiput ovat melkoisella varmuudella paikalla. Vanhat saapasmaat Suomi, Ruotsi, Viro ja Saksa saavat haastajia ja saapasperhe vuosi vuodelta roihuavaa innostusta ja väriä.Aurora Narcisi uskoo Viljandissa 2011 heittävänsä pidemmälle kuin hänen voittoheittonsa tänä vuonna.
Nazzareno di Marcon haave on 76 metrin ylitys.Italian maajoukkue juhli ensimmäistä suurta voittoaan.Viron maajoukkue loi jo Krakovassa yhteishenkeä vuoden 2011 MM-kilpailuihin, jotka pidetään Viljandissa.

Suomen maajoukkue on iskenyt. Tiian halauksessa Ville. Saku keskittyy. Taustalla Eeva.

Helle vaatii nesteytystä. Pohjanmaan legendaarisilla Myllykankaan veljeksillä Jarilla ja Juhalla on draivi päällä.
Eero Myllykangas rentoutuu.

Auroran jalkatyö on tehokasta.

Saksalaistähti Fabian Lau teki tauon jälkeen paluun saapaskentille Krakovassa.

Nazzarino di Marcon pisimmäksi heitoksi Krakovassa jäi hieman yli 54 metriä.
Miehellä on pidempiin heittoihin edellytyksiä.

Puolan Saappaanheittoliiton puheenjohtaja Janusz Oporek luovutti Suomen maajoukkueelle kunniapalkinnon.
Oikealla Puolan liitosta Tadeusz Oporek. Molemmat miehet ovat erinomaisia heittäjiä.

Saapaskenttien kuningattaret vuonna 2010: Aurora Tiian ja Janan keskellä.

Maailman kolme parasta miestä vuonna 2010: Saku Villen ja Jarin keskellä.

Saappaanheiton MM-kilpailut alkavat
30.06.2010 23:04 Jari Isokorpi


MM-heittäjän Ville Huuskosen tyylinäyte.

Tulevana viikonloppuna ratkotaan saappaanheiton maailmanmestaruudet Krakovassa. Kisat Niepolomicen kentällä avataan perjantaina kello 9. Kisojen pääpäivä on sunnuntai, jolloin viisihenkiset maajoukkueet kisailevat maailman parhaan saapasmaan tittelistä kello 11 alkaen. Sunnuntain finaalissa ratkeavat myös lajin naisten ja miesten mestaruudet kello 13 alkaen.

Kisojen kulkua perjantaista sunnuntaihin on mahdollista seurata heitto heitolta osoitteessa saappaanheitto.com (Kisastudio).

Kestävätkö suomalaiset hellettä?

Viime vuosina suomalaiset ovat onnistuneet voittamaan maajoukkuekilpailun sekä yleisten sarjojen kirkkaimmat mitalit ja muut maat ovat joutuneet tyytymään himmeämpiin. Nuorentunut suomalaisjoukkue lähtee Krakovaan tilastotulosten perusteella lievästi ennakkosuosikkina, mutta ero muihin maihin on kapea.

Miesten sarjassa tänä vuonna on pisimmälle heittänyt suomalaiskaksikko Juha Myllykangas 62,92 metriä ja Saku Paavola 59,59 metriä metriä mutta kolmantena tilastossa on Viron Marek Gordejev tuloksella 58,13 metriä. Paavola ja Gordejev heittivät kärkituloksensa tänä kesänä samassa kilpailussa. Silloin Paavola kukisti vahvaa heittokuntoa uhkuneen Gordejevin vasta viimeisellä heitollaan.

Saksa heittää mestaruustaistoon Maailman Cup-kisoissa menestyneen kolmikon: Christoffer Geistin (ennätys 53,23 metriä), Fabian Laun (ennätys 52,50 metriä) ja Enrico Achtenhagenin (ennätys 52,18 metriä). Gordejevin lisäksi voittokamppailussa virolaista ovat mukana ainakin Italian 2007 MM-kisojen hopeamitalisti Janek Väli (ennätys 56.97 metriä) ja vielä alle 20-vuotias Sander Vaarpuu (ennätys 52,45 metriä). Italian mestaruushaaveet ovat tilastotulosten perusteella Nazzareno Di Marcon varassa (ennätys 54,12 metriä). Ruotsin kokenut Jarmo Kieleväinen (ennätys 58,58 metriä) on myös vahva tarjokas mitalipallille.

Armottoman Puolan MM-kilpailun tekee viikonlopuksi ennustettu 30 asteen helle. Helle pehmittää saappaan ja laittaa heittäjien fyysisen ja henkisen kantin kolmipäiväisessä turneessa koville. Kilpailun arvaamattomuutta lisää se, että saappaanheitossa ennätykset tehdään navakassa myötätuulessa, ja helteisessä säässä heittäjä vain harvoin saa apua tuulesta. Keskikesän MM-kilpailuissa eivät kaikki pitkiä saapaskaaria liidättäneet menesty, sillä raskas keli suosii heittotekniikaltaan erityyppistä heittäjää.

Vahvat naiset ja maajoukkue

Naisten sarjan tilastoja hallitsevat suomalaiset Tuija Salonen (,44.23 metriä), Eeva Isokorpi (43,36 metriä) ja Tiia Koskelo (39,45 metriä) , vahvimpina haastajinaan Viron Jana Kohv (ennätys 41,62 metriä) ja Saksan Maria Burger (ennätys 35,10 metriä). Jo kahtena edellisvuotena Kohv on onnistunut nousemaan mitalipallille ja kuuluu suomalaisten kanssa tasaveroisiin voittajasuosikkeihin.

Maajoukkuekilpailu heitetään viiden heittäjän muodostamin joukkuein, joista kolme on miehiä ja kaksi naista. Tilastojen valossa kullasta kamppailevat vahvimmin Suomi ja Viro, ja pronssista Saksa, Italia ja Ruotsi. Arvoituksellisin joukkue on harvemmin kisoissa nähty Puola, jolla on kotikenttäetu..

Maailman hauskin urheilulaji

Krakovassa järjestettävät saappaanheiton maailmanmestaruuskilpailut ovat lajin yhdeksännettoista. Lajin ensimmäiset MM-kilpailut pidettiin Pielavedellä vuonna 1992. Nekin olivat jatkoa sille pitkälle perinteelle, joka alkoi lajin ensimmäisistä suomenmestaruuskilpailuista Porvoossa vuonna 1976.

Nykyisin MM-kilpailut pidetään Kansainvälisen saappaanheittoliitto IBTA:n jäsenmaissa vuorovuosin. Ensi vuonna kisat ovat Viron Viljandissa. Vuoden 2012 kisoja on anomassa aikakin Venäjän Petroskoi ja vuoden 2013 kisoja Saksan Döbeln.

Kansainvälisen saappaanheittoperheen visiona on lajin maailmanlaajuinen levitys käyttäen hyväksi maailman hauskimman urheilulajin imagoa.

Maajoukkueheittäjät


Tiia Koskelo, syntynyt 1991, seura Rautavaaran Isku, kotipaikka Rautavaara. Ennätys 46,88 metriä.
Eeva Isokorpi, syntynyt 1985, seura Saapasseura Ronttoset, kotipaikka Riihimäki. Ennätys 47,58 metriä.

Jari Nuutinen, syntynyt 1966, seura Keski-Uudenmaan Heittourheilijat, kotipaikka Tuusula. Ennätys 63,44 metriä.
Ville Huuskonen, syntynyt 1988, seura Saapasseura Ronttoset, kotipaikka Tuusula. Ennätys 56,42 metriä.
Saku Paavola, syntynyt 1988, seura Saapasseura Ronttoset, kotipaikka Tuusula. Ennätys 64,55 metriä.

Joukkueen varaheittäjät:
Harri Parviainen, syntynyt 1963, seura Keski-Uudenmaan Heittourheilijat, kotipaikka Järvenpää. Ennätys 55,56 metriä.
Juha Myllykangas, syntynyt 1984, seura Vieskan Virsu, kotipaikka Ylivieska. Ennätys 62,92 metriä.
Tuija Salonen, syntynyt 1979, seura Saapasseura Ronttoset, kotipaikka Nastola. Ennätys 48,02 metriä.

Saappaanheiton MM-kilpailut Krakovassa
16.06.2010 21:03 Jari Isokorpi

Maajoukkueheittäjät: Tiia Koskelo, Eeva Isokorpi, Jari Nuutinen, Saku Paavola ja Ville Huuskonen.
(Kuvaaja Jari Isokorpi)

Suomi lähettää kisoihin ykköstykistönsä

Saappaanheiton MM-kilpailut heitetään Krakovassa 2. -4. heinäkuuta 2010. Kevään ranking ennakoi senttikamppailua voitosta Suomen ja Viron maajoukkueiden välillä.

Molemmissa maissa äskettäin pidetyt maajoukkuekarsinnat varmistivat, että kumpikin maa lähettää kisoihin kärkiheittäjänsä huippukunnossa ja yhtään heikkoa lenkkiä ei kummassakaan joukkueessa ole.

Suomen maajoukkue on viime vuoden jälkeen nuorentunut, mutta silti siitä löytyy kokemusta.

Suomen maajoukkueen muodostavat tämän vuoden sisäratojen suomenmestari Saku Paavola, 22, hopeamitalisti ja moninkertainen maailmanmestari Jari Nuutinen, 44, pronssimitalisti Ville Huuskonen, 22, sekä naisista Eeva Isokorpi, 25, ja Tiia Koskelo, 19, jotka molemmat ovat lajin henkilökohtaisia maailmanmestareita ja kokeneita joukkueheittäjiä.

Viron joukkue Janek Väli, Marek Gordejev, Sandor Vaarpuu, Jana Kohv ja Jaana Väli taisteli jo viime vuonna tasapäisesti voitosta Suomen kanssa ja lisäpanosta virolaisilla lisää se, että maa on ensi vuonna MM-kilpailujen isäntä.

Saappaanheiton MM-kilpailuihin on tulossa ainakin kahdeksan Kansainvälisen saappaanheittoliitto IBTA:n jäsenmaata: Suomen ja Viron lisäksi Saksa, Italia, Ruotsi, Venäjä, Puola ja Belgia. Maajoukkueiden välisen kisan lisäksi MM-titteleistä kisataan henkilökohtaisissa sarjoissa, veteraanisarjoissa sekä juniorisarjoissa 16 ikävuoteen saakka. Myös miesten ja naisten seurajoukkueilla on kolmipäiväisessä MM-tapahtumassa oma kisansa ja kilpailujen yhteydessä on lisäksi saappaanheittäjien lastentapahtuma.

Kisat käydään italialaisvalmisteisella heittourheilun erikoissaappaalla, josta heittäjien valittavana on kovuudeltaan kaksi eri versiota, musta ja vihreä. Tulokset mitataan automaattimittauksella ja tulospalvelu toimii heitto heitolta reaaliajassa osoitteessa www.bootthrowing.com, josta löytyy myös kisojen aikataulu ja päivittyvää tietoa MM-tapahtumasta ja heittäjistä.

Kansainvälisen saappaanheittoliitto IBTA:n valvomat MM-kilpailut järjestetään nyt 19. kertaa ja ne ovat vakiinnuttaneet asemansa vuoden arvostetuimpana tapahtumana saappaanheitossa.

Saappaanheittoliitto netissä ykkönen
07.03.2010 20:28 Jari IsokorpiSiellä missä saappaanheitossa tapahtuu, saappaanheittäjien talon nettimedia on paikalla. Video SM-hallikisojen 2010 naisjoukkueiden palkintojen jaosta. (Kuvaaja Jari Isokorpi)

Liiketaloudellisessa ammattikorkeakoulussa ylempää korkeakoulututkintoa suorittava tekee saappaanheittäjien nettimediasta Saappaanheittäjien talosta parhaillaan opintotyötä. Tutkimus vastaa yliopistoista tuttua gradua.

Tutkimus on vielä kesken mutta meillä on ollut tilaisuus saada ns. vuodettua tietoa mielenkiintoisten tutkimustulosten nykyvaiheesta.

Tutkija on vertaillut 76 SLU:hun kuuluvan suomalaisen urheiluliiton nettipalveluja keskenään mm. niiden monipuolisuuden, aktiivisuuden ja uusien palvelujen käyttöönoton suhteen. Kun tietää, millaisia Saappaanheittoliitossa näkemättömiä rahasummia liittojen palvelujen kehittämiseen on käytetty, tulokset ovat yllättäviä.

Saappaanheittäjien talo näyttää tutkimuksessa pärjäävän erinomaisesti.

Palvelujen monipuolisuudessa Saappaanheittoliitto on urheiluliittojen ykkönen, Heittäjien klubi on artikkelien määrällä mitaten aktiivisin vuorovaikutteinen jäsenfoorumi ja myös uusien palvelujen käyttöönotossa, mm. bloggaajina, saappaanheittäjät ovat ykkösiä.

Blogi-palvelu on käytössä seitsemällä urheiluliitolla 76 urheiluliitosta. Vain neljä blogipalveluista on aktiivisia. Kaikkien aktiivisin bloggaajien ja yksittäisten blogien määrällä mitattuna on Suomen Saappaanheittoliiton blogipalvelu.

Saappaanheittäjien blogipalvelu on Suomessa ainoa, joka toimii säännöllisesti kirjoittavien bloggaajien voimin. Muissa liitoissa suositaan joko vuorobloggausta tai puuskittaista bloggausta.

Netti-TV-toiminnassa Saappaanheittoliitto on yksi pioneeri. Tutkimuksen mukaan neljällä liitolla on oma netti-TV: Saappaanheittoliitolla, Luisteluliitolla, Amerikkalaisen jalkapallon liitolla ja AKK-Motor Sportilla.

Kaikessa Saappaanheittoliitto ei ole ykkönen. Voimisteluliitto on sitä edellä wikipalvelun kehittäjänä. Kyseinen liitto hyödyntää wikissä mm. videota. Saappaanheittoliiton on mahdollista siis myös ottaa muilta eteviltä liitoilta oppia. Wiki on kehittyessään korvaamaton lajin tietopankkina. Toisaalta wikin hallinta on huomattavasti haastavampaa kuin esim. Heittäjien klubin ylläpito, johon riittää kevyt ohjailu ja moderointi.

Kymmenen liittoa on liittoina mukana facebookissa ja kolme twitterissä. Myös saappaanheittäjillä on oma suomenkielinen ja englanninkielinen facebookryhmä. Näiden uusien sosiaalisten medioiden merkitys on erittäin suuri palvelun ja lajin markkinoinnissa. Uuden ja modernin toiminnanjohtajan kaudella Saappaanheittoliitto aktivoitunee tällä saralla.

Ronttoset palasi kärkeen
27.02.2010 19:39 Jari Isokorpi


Kinnulassa (kuva) Saku maksoi oppirahat. Myyrmäen hallissa hän räjäytti pajatson. (Kuva: Jari Isokorpi)

Netti-TV-yleisön silmien edessä Saku Paavolasta tuli kolmen kullan mies!

Ronttosten Saku Paavola, 21, teki läpimurron saappaanheiton huipulle SM-hallikisojen miesten sarjan voitolla ja kahdella joukkuekultamitalilla.

Kaksikymmenvuotistaivalta juhliva Saapasseura Ronttoset palasi lajin yleisen sarjan kärkeen kaikilla rintamilla. Ronttoset ja rakas kilpakumppani Rautavaaran Isku saavuttivat kaikki kultaiset mitalit saappaanheiton avoimien SM-hallikisojen yleisissä sarjoissa Myyrmäen hallissa perjantai-iltana 26.2.2010.

Ronttoset taisteli seuran imagoksi muodostuneella rennolla otteella neljä kultamitalia ja Rautavaaran Isku yhden, saappaanheitossa sen kaikkein kuumimman, naisten sarjan joukkuevoiton. Ronttoset kruunasi iltansa sekajoukkueiden maailmanennätyksellä.

Kamppailu nuorten ja kokeneiden välillä

Miesten sarjassa käytiin kisa mitaleista Ronttosten Saku Paavolan ja kumisaapaskauden moninkertaisen maailmanmestarin Keski-Uudenmaan Heittourheilijoiden Jari Nuutisen, 43, välillä - asetelmalla nuoruus vastaan kokemus. Mitalia himoitsivat myös sisäkenttien ME-heittäjä Heinolan Iskun Pasi Kuusinen, 28, ja Ronttosten arvokisojen ensikertalainen Ville Huuskonen, 21.

Kamppailu kääntyi Saku Paavolan voitoksi (53,04 metriä), mutta kokenut ja taitava Nuutinen (51,65 metriä) piti itseään nuoremmat haastajat takanaan kahden sentin erolla pronssimies Kuusiseen(51,63 metriä). Hurjasti taistellut Huuskonen (50,80 metriä) joutui vielä taipumaan kokemuksen edessä neljänneksi.

Saku Paavola matkasi Vantaan hallista kotiin kolme kultamitalia kaulassaan. Tuloksena illasta oli henkilökohtaisen kullan lisäksi Ronttosten miehille (Paavola, Huuskonen, Miika Paavola) viimeisillä heitoilla taisteltu joukkuevoitto (148,34 metriä) lajin maailmanmestarista Keski-Uudenmaan Heittourheilijoista ( Nuutinen, Markku Pajunen, Harri Parviainen: 144,52 metriä) sekä ylivoimainen sekajoukkuekisan voitto uudella ME-tuloksella.

Kolmas miesten joukkuesarjassa oli Pyhäjärven Pohti (Tapani Kananen, Matti Saaranen, Tommi Pasanen) tuloksella 140,46 metriä.

Suomen Saappaanheittoliiton perustamispaikassa Myyrmäki hallista televisioitiin nykypäivän parasta sisäkenttien saappaanheittoa - kansainvälisesti avoimen kisan täydensi Viron ennätysmies Marek Gordejev uudella Viron sisäkenttien ennätyksellä 48,53 metriä.

Ronttosten naisille "täpärä" kaksoisvoitto

Naisten kisa oli illan jännittävin: sijoitukset hopeasta neljänteen ratkesivat vain yhden sentin eroilla. Miesten kisan tavoin naisten kamppailua leimasi uusi kansainvälinen pitoainesääntö, jonka mukaan mitään mekaanista tai kemiallista pitokeinoa puhtaita hansikkaita lukuun ottamatta ei sallita.

Sääntöön sopeutui kaikista heittäjistä ylivoimaisesti parhaiten Ronttosten Tuija Salonen (voittotulos 39,79 metriä), joka muista huippuheittäjistä poiketen ei milloinkaan ole tarvinnut edes hansikkaita. "Pitoa on muutenkin liikaa", on lujanäppinen Tuija todennut.

Eeva Isokorpi heitti Ronttosille hopeaa (tulos 37,43 metriä) yhden sentin erolla Rautavaaran Iskun Sari Kieloahoon (37,42 metriä), joka pudotti palkintopallilta yhdellä sentillä seuratoverin ja hallitsevan maailmanmestarin Tiia Koskelon (37,41 metriä).

Ylivoimaisen naisten sarjan voiton myötä Tuija oli mukana naisten hopeaa tuoneessa Ronttosten naisjoukkueessa ja kultaa huuhtoneessa sekajoukkueessa eli perjantaista tuli Tuijalle kahden kullan ja yhden hopean ilta.

Rautavaaran naisjoukkueen (Tiia Koskelo - Sari Kieloaho - Kirsi Koskelo) voittotulos oli 108,14 metriä. Hopeaa otti Ronttoset (Tuija Salonen - Eeva Isokorpi - Tuija Nuutinen) tuloksella 104,05 metriä. Pronssimitalin nappasi Viitasaaren Viesti , legedaarisen Veikon Enkelit (Teija Rosenqvist - Tarja Toijanaho - Vera Rosenqvist), tuloksella 85,15 metriä.

Maailmanennätyksiä syntyi

Joukkueiden hallimaailmanennätykset:
Sekajoukkue: Saapasseura Ronttoset 142,72 metriä joukkueella Ville Huuskonen (51,92), Eeva Isokorpi(38,39), Saku Paavola (51,86) ja Tuija Salonen (38,94).
N45-joukkue: SS Kaleva 78,92 metriä joukkueella Valma Hämäläinen (30.00), Eeva Niva (26.29), Sirkka Väyrynen (22.63).
M45-joukkue: Pyhäjärven Pohti 135,54 metriä joukkueella Tapani Kananen (46,10), Olli Rosenqvist (44,39) ja Matti Saaranen (45,05).

Henkilökohtaiset hallimaailmanennätykset:
Miehet 80-vuotiaat: Kalle Taskinen 21,11
Naiset 75-vuotiaat: Irene Merjamaa 20,23
Naiset 70-vuotiaat: Inkeri Fält 24,98
Naiset 55-vuotiaat: Valma Hämäläinen 30,00

| 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |
Vanha talo
Published by Saapasmedia Copyright by Kauniskaari Oy