Saappaanheittajien talo
Palvelu sulkeutuu 31.12.2020!

Uutiset

Pääovi
Uutiset
Heittäjien klubi
Kilpailukalenteri
Heittäjän ABC
Tulokset
Cupien pisteet
Ranking
Tilastoja
Ilmoittautuneet
Rekisteröidy
Kisastudio
Netti TV
Henkilöt
GallupitSaapasblogit

Suomen Saappaanheittajat FacebookissaSuomen Saappaanheittajat
IBTA FacebookissaIBTA

31.12.2016 lakkautettu Suomen Saappaanheittoliitto

Tunnus:

Salasana:


Suomeksi
In English
Italiano


Vuoden 2011 parhaat palkittiin
06.12.2011 00:26 Jari Isokorpi

Suomen Saappaanheittoliitto valitsi vuoden 2011 parhaaksi miesheittäjäksi Saapasseura Ronttosten Ville Huuskosen ja parhaaksi naisheittäjäksi Ronttosten Eeva Isokorven.

Vuoden 2011 joukkueeksi valittiin Keski-Uudenmaan Heittourheilijoiden M 45-joukkue, vuoden nuoreksi heittäjäksi Rannikon Skorppionien Milla Koski-Vähälä, vuoden seuratoimijaksi Pielaveden Sammon Eero Oravainen ja esikuvalliseksi urheilijaksi Ronttosten Olavi Väänänen.

Vuoden 2011 Nuori heittäjä Milla Koski-Vähälä

Onko tämä vuoden 2011 saappaanheittokuva?
20.11.2011 21:12 Jari Isokorpi

Ronttosten Ville Huuskosen ensimmäisen kierroksen heitto Viljandin MM-kisojen miesten sarjassa oli voittoheitto, todennäköisesti vuoden 2011 komein heitto ja yksi kaikkien aikojen ikimuistoisimmista heitoista.

Kuten kuvasta näemme, 61,58 metriä kantaneessa heitossa oli mukana myös onnea, sillä se oli suunnattu ilmavirtauksen mukaan kulkemaan pitkin vasenta sektoria, välillä saapas kävi sektorin ulkopuolella mutta se kiertyi takaisin kenttään sektoriviivalle. Tämän tyyppisiä, mestarien taitamia "banaaniheittoja" nähtiin joskus nokialaisaikaan, mutta Siilin valtakaudella ei montaa, jos yhtään kunnollista ennen Villeä. Saappaanheittäjän taitosuoritusta voi verrata jääkiekossa Granlundin suvun harrastamaan ilmaveiviin. Jalkapallossa erään pelaajan tavaramerkkinä oli banaanipotku.

Tämä Heikki Aaltosen ottama kuva vuoden heitosta saattaisi olla ehdokas vuoden saappaanheittokuvaksi, jos sellainen valittaisiin. Onko se vuoden urheilukuva on makuasia. Huippuhetkiä taltioivia kuvia jääkiekosta näemme usein, mutta saappaanheiton ainutlaatuisuuden taltiointi ei ainakaan toistaiseksi kärsi inflaatiosta.

Huuskonen ja Isokorpi ovat uudet maailmanmestarit
09.07.2011 22:04 Jari IsokorpiVille Huuskonen teki Viljandissa triplan: maajoukkuekultaa, seurajoukkuekultaa ja miesten mestaruus.

Salamat leiskuivat Viljandijärven yllä, kun Ronttosten Ville Huuskonen ja Eeva Isokorpi raivasivat tiensä vuoden 2011 saappaanheiton maailmanmestareiksi.

Huuskonen iski voittoheiton 61,58 finaalin ensimmäisellään.

Isokorven voittoheitto 41,75 tuli toisella kierroksella.

Hopealle miesten sarjassa heitti Ronttosten Saku Paavola 56,60 viimeisellä heitollaan. Pyhäjärven Pohdin Tapani Kananen otti pronssia tuloksella 52,21.

Naisten sarjassa hopeapallille nousi Rautavaaran Iskun Tiia Koskelo tuloksella 40,91. Viime vuoden maailmanmestari Italian Aurora Narcisi oli kolmas tuloksella 40,43.

Maajoukkuekilpailun voitti Suomi joukkueella Ville Huuskonen, Jari Nuutinen, Jouni Viljanen, Eeva Isokorpi, Tiia Koskelo ja Pirjo Saukkonen tuloksella 275,03. Toinen oli Viro tuloksella 222,09 ja kolmas Italia tuloksella 207,56.Eeva Isokorpi teki saman tempun kuin Ville: kolme kultamitalia.Naisten Suomen mestari Tiia Koskelo otti kultaa maajoukkueessa ja
hopeaa seurajoukkueessa ja naisten sarjassa.Viime vuoden maailmanmestari Saku Paavola ei antanut rajuilman häiritä.
Salamoiden keskeltä rävähti hopeaheitto.


Katso tulokset


Ronttosten naisille ja miehille kultaa
08.07.2011 23:53 Jari IsokorpiSaku niittaa saappaan omaan kerrokseen ja pohjustaa Ronttosten menestyksen.

Ronttosten naisten joukkue voitti seurajoukkueiden maailmanmestaruuden Viljandissa perjantai-iltana ja 20 minuuttia myöhemmin saman tempun teki Ronttosten miesjoukkue.Ville tekee matalan, saapas liitää ja Ronttosten voitto on sinettiä vaille valmis.Kaksi heittoa ohi sektorista, Eeva iskee kolmannella.

Joukkuetulokset:
N Yleinen joukkue
M Yleinen joukkue

Saappaanheiton MM-kilpailut alkavat Viljandissa
06.07.2011 21:40 Jari IsokorpiRonttosten Ville Huuskonen otti Krakovan MM-kisoissa kaksi kultamitalia (maajoukkue ja seurajoukkue)
ja yhden hopean (miesten yleinen sarja). Tuleeko tänä vuonna kultainen tripla?


Tulevana viikonloppuna ratkotaan vuoden 2011 saappaanheiton maailmanmestaruudet Viron Viljandissa.

Kisat Viljandin kaupunginstadionilla avataan perjantaina 8.7. kello 10. Kisojen pääpäivä on lauantai 9.7., jolloin kuusihenkiset maajoukkueet kisailevat maailman parhaan saapasmaan tittelistä kello 12 alkaen.

Lauantain finaalissa ratkeavat myös lajin naisten ja miesten mestaruudet kello 13.30 alkaen. Viime viikonloppuun mennessä kisojen eri sarjoihin oli tullut 282 ilmoittautumista.
Kisojen kulkua perjantaiaamusta lauantai-iltaan on mahdollista seurata heitto heitolta osoitteessa saappaanheitto.com (Kisastudio).

Mestareita ja haastajia

Vuoden 2010 Krakovan kisojen maailmanmestarit Suomen Saapasseura Ronttosia edustava Saku Paavola (ennätys 64.55 metriä) ja Italian ASA-seuran Aurora Narcisi (ennätys 43.10 metriä) ovat Viljandissa puolustamassa mestaruuksiaan ja kuuluvat voittajasuosikeihin.

Paavolan haastajia miesten sarjassa ovat muun muassa seurakaveri, viime vuoden hopeamitalisti ja vuosien 2010 ja 2011 Suomen mestari Ville Huuskonen (ennätys 57.18 metriä) sekä kotikentällään kilpaileva Viron kokenut MM-mitalisti Janek Väli, joka tämän vuoden toukokuussa heitti oman ennätyksensä 57.35 metriä.

Miesten sarjassa parinkymmenen huippumiehen kärki on sen verran tasainen, että mitalisteja on vaikea ennustaa ja voitosta voi hyvinkin tulla senttitaistelu, kuten kesäkuussa SM-kilpailuissa Raahessa.

Naisten sarjassa italiattaren ykköshaastajia ovat tasaiset suomalaisheittäjät tuoreen Suomen mestarin Rautavaaran Iskun Tiia Koskelon (ennätys 46,88 metriä )johdolla sekä Viron Jana Kohv (ennätys 41,61) , joka on voittanut jo MM-mitalin jo kolmena vuonna peräkkäin.

Suomi ennakkosuosikki loukkaantumisista huolimatta

Maajoukkueiden väliseen kilpailuun Suomi lähtee selvänä ennakkosuosikkina, vaikka eräät kesän rakingkärkeä edustavat miesheittäjät ovat loukkaantumisten takia sivussa.

Suomen kuusihenkinen maajoukkue on yhtä kuin tämän vuoden SM-mitalistit yhdellä varaheittäjällä täydennettynä ja heittäjien ennätykset puhuvat puolestaan: Ville Huuskonen, Keski-Uudenmaan Heittourheilijoiden Jari Nuutinen (63,44 metriä), Kokemäen Kumisten Jouni Viljanen (65,42 metriä), Tiia Koskelo, Ronttosten Eeva Isokorpi (47.58 metriä) ja Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkonen (48 metriä).

Mitalisijoista Suomen kanssa kamppailevat lajin rankingtulosten perusteella vahvimmin Viro, viime vuonna vahvasti tasoaan nostanut Italia sekä kokenut Ruotsin joukkue.

Maajoukkuekilpailu heitetään kuuden heittäjän muodostamin joukkuein, joista kolme on miestä ja kolme naista. Joukkueen tulokseen lasketaan kunkin heittäjän kolmesta heitosta paras.

MM-kisoissa kilpaillaan myös parhaan seurajoukkueen tittelistä. Naisten sarjassa lievänä ennakkosuosikkina kosaan lähtee suomalainen Rautavaaran Isku ja miesten sarjassa järvenpääläinen Saapasseura Ronttoset.

MM-kilpailuissa kisataan myös parhaiden nuorten heittäjien titteleistä (alin sarja 16-vuotta) ja veteraaniheittäjien mestaruuksista (ylin sarja 85 vuotiaat).

Maailman hauskin urheilulaji

Virossa järjestettävät saappaanheiton maailmanmestaruuskilpailut ovat lajin kahdennetkymmenennet. Lajin ensimmäiset MM-kilpailut pidettiin Pielavedellä vuonna 1992. Ne olivat jatkoa sille perinteelle, joka alkoi lajin ensimmäisistä suomenmestaruuskilpailuista Porvoossa vuonna 1976.

Nykyisin MM-kilpailut pidetään Kansainvälisen saappaanheittoliitto IBTA:n jäsenmaissa vuorovuosin. Ensi vuonna kisat ovat Venäjän Petroskoissa. Vuoden 2013 kisaisännäksi on ehdolla Saksan Döbeln.

Kansainvälisen saappaanheittoliiton visiona on lajin maailmanlaajuinen levitys käyttäen hyväksi maailman hauskimman urheilulajin imagoa.

SM-mitalistit pukevat ylleen maajoukkuepaidan
21.06.2011 00:47 Jari IsokorpiVille Huuskonen kultaa, 56.38 metriä.

Viime vuoden saappaanheiton Suomen mestari Ronttosten Ville Huuskonen uusi tittelinsä vuoden 2011 SM-kisoissa Raahessa 18. - 19. kesäkuuta. Naisten sarjassa kultaheiton liidätti Rautavaaran Iskun Tiia Koskelo.

Yleisen sarjan SM-mitali oli tänä vuonna poikkeuksellisen tavoiteltu, sillä se tarjoaa heittäjälle maajoukkuepaidan ja liiton kustantaman MM-kisamatkan Viroon Suomen joukkueen edustajana.

Suomi lähtee tänä MM-kisaan taitavalla ja vahvalla maajoukkueella, jonka jokainen heittäjä osoitti venymiskykyä Raahen vaihtelevissa tuuli- ja sääolosuhteissa. Äärimmäisen tasainen SM-kisa merkitsi eräässä mielessä uusien heittäjien, varsinkin pohjanmaalaisten läpimurtoa, vaikka finaalissa kokeneet heittäjät viimeisten kierrosten venymisillään korjasivat himoittuun siniristipaitaan oikeuttavat sijat.

Suomen kuuden heittäjän maajoukkueen muodostavat Suomen mestari Ville Huuskosen kera Heinolan Iskun Pasi Kuusinen (hopeaa), Keski-Uudenmaan Heittourheilijoiden Jari Nuutinen (pronssia), Tiia Koskelo (kultaa), Ronttosten Eeva Isokorpi (hopeaa) ja Leppävirran Urheilijoiden Pirjo Saukkonen (pronssia). Joukkueeseen kuuluvat myös varaheittäjät Ronttosten Tuija Salonen ja Kokemäen Kumisten Jouni Viljanen, jotka jäivät täpärästi mitalisijojen ulkopuolelle. Heittäjistä kokenein, jo 1990-luvun alkupuolella MM-voittoja hankkinut Jari Nuutinen on joukkueen kapteeni. MM-kilpailut Viron Viljandissa heitetään 8.-10. heinäkuuta.

SM-joukkuekisa viimeistely MM-Viroon

Myös parhaat seurajoukkueet matkustavat Viljandiin kisaamaan maailman parhaan saapasseuran tittelistä. Seurajoukkueiden Suomen mestaruuden miesten sarjassa vei Vieskan Virsu joukkueella Jari Myllykangas, Reima Haapakoski ja Jari-Petri Laurila. Toinen oli Keski-Uudenmaan Heittourheilijat ja kolmas Pyhäjärven Pohti.

Naisten joukkuesarjan voitti Rautavaaran Isku (Tiia Koskelo - Sari Kieloaho - Kirsi Koskelo), toinen oli Saapasseura Ronttoset ja kolmas Rautavaaran Isku II.

Sekajoukkuekilpailun voitti Raahen oma saapasseura Rannikon Skorppionit.Tiia Koskelo kultaa, 44.49 metriä.Pasi Kuusinen hopeaa, 56.06 metriä.Eeva Isokorpi hopeaa, 41.35 metriä.Jari Nuutinen pronssia, 56.00 metriä.Pirjo Saukkonen pronssia, 40.88 metriä.

Juha Mieto avasi SM-kisat
18.06.2011 18:01 Jari IsokorpiJuha Mieto avasi 36. saappaanheiton SM-kisan.

Urheilijalegenda Juha Mieto avasi saappaanheiton SM-kisat lauantaina 18.6.2011 Raahessa. Avauspuheessaan hän kertoi saappaanheiton ja muiden urheilulajien suuresta merkityksestä kansanterveydelle.Juha Miedon avausheitto kantoi yli 20 metriä.

Ranking-kuningattaret ja ranking-kuninkaat
02.01.2011 18:23 Tilasto Olli R.; intro Jari I.

Seuraavassa Olli Rosenqvistin laatima lista vuoden parhaan tuloksen tehneistä heittäjistä vuosien 1992 ja 2010 välillä. Eri vuosien parhaita tuloksia ei voi täysin verrata keskenään siksi, että heittosaappaat ovat lähes vuosittain olleet ominaisuuksiltaan erilaiset silloinkin, kun on käytetty samaa merkkiä tai merkkejä. Vuoteen 2002 asti hallitsi Nokian Kontio, siitä vuoteen 2008 saakkaa vallalla oli Sulman ja siitä eteenpäin Siili. Myös heittokelit vuosien välillä ovat vaihdelleet; myös heittotekniikka on kehittynyt tai saapasmerkin vaihtuessa muuttunut.

Naiset

1992: Erja Tolppanen (current surname Riekki) from Sweden, 6 June, 34.20m

1993: Erja Tolppanen (current surname Riekki) from Sweden, 5 June, 36.34m

1994: Erja Tolppanen (current surname Riekki) from Sweden, 17 September, 39.88m

1995: Erja Tolppanen (current surname Riekki) from Sweden, 19 August, 39.25m

1996: Anne Vierikko from Finland, 12 October, 40.61m

1997: Terhi Kujanpää from Finland, 27 September, 44.44m

1998: Anne Vierikko from Finland, 18 October, 41.75m

1999: Anne Jaakola from Sweden, 22 August, 43.32m

2000: Helena Lappeteläinen from Finland, 29 April, 41.91m

2001: Mervi Korhonen (current surname Koskelo) from Finland, 15 July, 41.56m & Sari Tirkkonen (current surname Kieloaho) from Finland, 18 August, 41.56m

2002: Marika Vierikko from Finland, 26 October, 43.10m

2003: Kirsi Koskelo from Finland, 12 October, 44.17m

2004: Sari Kieloaho from Finland, 8 May, 43.92m

2005: Mervi Koskelo from Finland, 30 October, 44.52m

2006: Eeva Isokorpi from Finland, 9 April, 46.31m

2007: Eeva Isokorpi from Finland, 18 August, 47.58m

2008: Elina Uustalo from Finland, 28 September, 49.35m

2009: Sari Kieloaho from Finland, 25 July, 47.90m

2010: Tuija Salonen from Finland, 18 April, 44.23m


Miehet

1992: Aaro Silta-aho from Finland, 5 June, 48.42m

1993: Jari Isokorpi from Finland, 5 June, 51.72m

1994: Janne Taskinen from Finland, 16 July, 52.15m

1995: Jouni Viljanen from Finland, 21 October, 61.33m

1996: Teppo Luoma from Finland, 12 October, 63.98m

1997: Ari Kantoniemi from Sweden, 27 April, 57.26m

1998: Teppo Luoma from Finland, 18 October, 61.61m

1999: Jouni Viljanen from Finland, 22 May, 65.34m

2000: Teppo Luoma from Finland, 22 October, 58.28m

2001: Jari Isokorpi from Finland, 27 October, 58.29m

2002: Jouni Viljanen from Finland, 26 October, 58.68m

2003: Jouni Viljanen from Finland, 27 September, 56.83m

2004: Pasi Kuusinen from Finland, 11 September, 57.78m

2005: Ari Kantoniemi from Sweden, 15 October, 60.33m

2006: Jouni Viljanen from Finland, 28 October, 65.42m

2007: Jukka Vesterinen from Finland, 28 October, 66.26m

2008: Jukka Vesterinen from Finland, 2 June, 67.31m

2009: Tapani Kananen from Finland, 17 June, 66.60m

2010: Jari-Petri Laurila from Finland, 12 June, 63.61m

| 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |
Vanha talo
Published by Saapasmedia Copyright by Kauniskaari Oy