Saappaanheittajien talo
Palvelu sulkeutuu 31.12.2020!

Uutiset

Pääovi
Uutiset
Heittäjien klubi
Kilpailukalenteri
Heittäjän ABC
Tulokset
Cupien pisteet
Ranking
Tilastoja
Ilmoittautuneet
Rekisteröidy
Kisastudio
Netti TV
Henkilöt
GallupitSaapasblogit

Suomen Saappaanheittajat FacebookissaSuomen Saappaanheittajat
IBTA FacebookissaIBTA

31.12.2016 lakkautettu Suomen Saappaanheittoliitto

Tunnus:

Salasana:


Suomeksi
In English
Italiano


Kultaa, hopeaa, pronssia!
09.07.2013 12:49 Jari Isokorpi

Esittelemme Berliinin vuoden 2013 MM-kisojen miesten mitalikolmikon tyylinäytteet. Ronttosten Saku Paavola kultaa ja Ville Huuskonen hopeaa sekä Vieskan Virsun Jari Myllykangas pronssia. Videot ovat kuvanneet Ville Huuskonen ja Saku Paavola kännykkäkameralla.

Saksalaismedia hehkutti suomalaista heittotaitoa
08.07.2013 22:05 Jari Isokorpi

“Suomalaiset heittivät saapasta pisimmälle” “Suomalainen heitti saapasta yli 61 metriä”. Suomalainen saappaanheittotaito oli ykkösuutisia sunnuntaina saksankielisissä tiedotusvälineissä, niin lehdistössä kuin sähköisessä mediassa.

Tuusulasta kotoisin oleva Saku Paavola voitti miesten maailmanmestaruuden Berliinissä viikonloppuna järjestetyissä saappaanheiton MM-kisoissa. Paavolan pisin heitto kantoi joukkuekisassa 62,62 metriä, mikä on MM-kisaennätys. Henkilökohtaisen sarjan Paavola voitti 61,02 metrin heitolla hankalassa, vastaisessa ilmavirtauksessa, mikä hämmästytti sekä mediaa että yleisöä.

Naisten sarjan voitti riihimäkeläinen Eeva Isokorpi. Hänen pisin heittonsa Berliinissä kantoi yli 40 metriä. Maailmanmestaruus on Isokorven kolmas.

Erityistä huomiota saksalaismediassa sai Suomen maajoukkue, joka kuusihenkisessä maajoukkueiden välisessä kisa paiskoi heittoja omille kymmenmetriluvuilleen. Kultajoukkueessa Suomea edustivat Saapasseura Ronttosten Paavolan ja Isokorven lisäksi saman seuran Ville Huuskonen ja Tuija Salonen sekä Kivijärven Kivekkäiden Antti Ruusuvirta ja Rautavaaran Iskun Mona Koskelo.

Myös Saksan maajoukkueen nousu hopealle ohi menestyksekkään saapasmaa Viron muistettiin mediassa mainita.

Keski-Euroopassa ennennäkemättömän pitkän heiton tehnyt Paavola ja Suomi oli ykkösurheilu-uutisia niin Berliner Zeitungissa kuin Berliinin metron näyttöruudulla ja lukuisissa saksankielisissä valtalehdissä Itävaltaa myöten.

SM-mitalistit palkittiin Berliinin matkalipulla
01.07.2013 11:59 Jari Isokorpi

Kinnulassa 30.6. Suomen mestari Saku Paavolan (kuvassa) pisin saapaskaari finaalipäivänä kantoi 61,26 metriä. Naisten mestaruuden vei Eeva Isokorpi kauden kärkituloksella 43,96 metriä. Miesten joukkuekisan voitti Ristiinnan Urheilijat, naisten joukkueista paras oli Rautavaaran Isku ja sekajoukkuekisan voiton vei Saapasseura Ronttoset.

Kinnulan SM-kisojen mitalistit lunastivat matkalipun ensi viikonvaihteessa heitettäviin Beliinin MM-kisoihin. Joukkuessa on neljä Ronttosta, yksi Rautavaaran Iskun heittäjä ja yksi Kivijärven Kivekäs.

He pukevat ylleen Suomen maajoukkuepaidan MM-kisoissa Berliinissä: Ronttosten Eeva Isokorpi (SM-kultaa), Ronttosten Tuija Salonen (SM-hopeaa), Ronttosten Ville Huuskonen (SM-hopeaa), Ronttosten Saku Paavola (SM-kultaa) ja Kivijärven Kivekkäiden Antti Ruusuvirta (SM-pronssia) sekä Rautavaaran Iskun Mona Koskelo (SM-pronssia, puuttuu kuvasta). Maajoukkueen varaheittäjinä Berliiniin lähtevät Rautavaaran Iskun Sari Kieloaho ja Vieskan Virsun Jari Myllykangas.

Katso SM-kisojen 2013 tuloksetSaksan MM-kisa pelastui
12.06.2013 22:31 Jari Isokorpi

Meillä on stadion käytössä Berliinissä 5.-6. heinäkuuta. Sain varmistavan tiedon Eckehard Duxilta tänä iltana kello 22:10.

Stadionin johtaja ei ole vielä varmistanut, saammeko haluammamme stadionin, mutta siinä tapauksessa, että siitä varaus jo on olemassa, saamme toisen, tosin kauempaa hotellista.

Tämä kuitenkin varmistaa, että olemme selättäneet Saksan tulvakatastrofin. Saksan MM-kisat pidetään ilmoitettuna ajankohtana.

Döbelnissä tuho totaalista
08.06.2013 18:48 Jari Isokorpi

"Tämä on Saksan kaikkien aikojen pahin tulva", sanoo Wolfgang Müller, joka kerran aikaisemmin on kokenut Döbelnin kaupungin totaalisen tulvan aiheuttaman tuhon.

Siteeraan Eckehard Duxin tänään saapasveljemme Wolfgangin kanssa käymän keskustelun kokonaisuudessaan. Siinä Eckehard kertoo myös, millaisiin toimiin Saksan liitto aikoo ryhtyä:

"Keskustelimme tänään Wolfgangin kanssa. He ovat saaneet veden pois kaupungista, mutta kaikki maassa, lattioilla ja kellareissa on tuhoutunut tai vaurioitunut.

Kestää kuukausia palauttaa elämä kaupungissa edes hitusen normaaliksi. Edellisellä kerralla kaupungin jälleenrakentaminen kesti viisi vuotta. He sanovat, että tämä tulva oli pahin, mitä Saksassa ikinä on nähty. Muutamat seudut Saksan pohjoisosassa saavat ruokaa vasta ensi viikolla.

Wolfgang kertoi minulle,että "Klosterwiesenissa" (heittokentällä) muta- ja jätevuori on yhden metrin korkuinen. Kun se kuivuu, siitä tulee kovaa kuin betoni.

Hän arvioi, että kestää vuoden, ennen kuin sitä voi käyttää seuraavan kerran.

Maanantaina menemme paikalliselle kaupungintalolle pyytämään apua, jotta löytäisimme stadionin omalta alueeltamme, läheltä lentokenttää. Etsimme myös hotelleja.Tarvitsemme tietoa, miten monta ihmistä tulee Berliiniin. Seuraavan kerran uutisia tulee maanantaina."

Tässä kaikessa karuudessaan Eckin viesti. Siitä käy ilmi, että Döbeln ei enää ole vaihtoehtojen listalla, vaan kisapaikkaa haetaan Berliinistä.

Tuo kirjoitus oli käännökseni. Laitan oheen Eckin alkuperäisen viestin, joka on kirjoitettu englanniksi:

"We were talking today with Wolfgang. They got the water out of town, but everything in the ground, floors and cellars are destroyed or demaged.

It will take months to get a little of normality in the city. Last time it took 5 years to rebuilt the city. They say, that this flood was the worst flood ever in Germany. Some regions in the north of Germany will get the food next week.

Wolfgang told me, that on the "Klosterwiesen" (throwingground) the mud is 1 meter high mixed with garbage. When it is getting dry it will be like beton.

He thinks, that it will need one year before it can be used again.

On Monday we will go to the local town hall , asking for help finding a stadion in our area, near the airport. We also are looking for hotels. We need information, how many people will come to Berlin. Next news will be on Monday."

Anita vetosi radiolähetyksessä MM-kisojen puolesta
08.06.2013 10:46 Jari Isokorpi

Saksan tulvakatastrofista kertovassa radio-ohjelmassa eilisiltana Saksan saappaanheittoliiton puheenjohtaja Anita Otto kertoi saappaanheiton MM-kisojen olevan vaarassa. Samalla Anita toivoi saksalaisilta hätäapupaikkaa MM-kisojen pelastamiseksi.

Döbeln, Rauen vai Berliini?
07.06.2013 00:02 Jari Isokorpi

Saksan saappaanheittoliitto on ottanut kiitoksin vastaan välittämäni Suomen Saappaanheittoliiton avuntarjouksen. Sain Eckehard Duxilta viestin, että saksalainen saappaanheittoväki tekee työtä koko Keski-Eurooppaa koettelevan tulvakriisin keskellä MM-kisojen pelastamiseksi.

Kerron lyhyesti käynnissä olevista toimista:

Eckehard Dux kävi keskusteluja Rauen Latex -seuran kanssa ja he olivat yksimielisiä siitä, että suunnitelma B on tarpeen. Rauen mahdollisena kisapaikkana olisi erinomainen siksi, että siellä on Saksan vahvin oma saappaanheittokulttuuri. Rauen ei sijaitse kaukana Berliinistä ja siellä laji voisi saada paremmin huomiota kuin isossa metropolissa.

Saksan saappaanheittoliiton puheenjohtaja Anita Otto on käynnistänyt neuvottelun Berliinin urheilukomitean kanssa kentän saamiseksi Berliinistä.

Viikonloppuna Eckehard käy keskustelun Döbelnin Wolfgang Müllerin kanssa siitä, olisiko Döbelnissä tai sen läheisyydessä sittenkin mahdollista järjestää kisa. Hankaluus tuhojen lisäksi voi olla se, että kisojen kantavista voimista iso osa on palomiehiä, joilla työtä varmaan riittää kellon ympäri lähiviikot. Vesi pitää pumpata pois talojen kellareista ja alimmista kerroksista ja vielä tällä hetkellä sitä virtaa niihin lisää. Pidetään kuitenkin pieni toivo yllä siitä, että kisat voitaisiin järjestää suunnitelulla tavalla.

Näkymiä Döbelnistä
06.06.2013 23:12 Jari Isokorpi

Tulva peitti MM-kisakaupunki Döbelnin alleen sunnuntaina, kisojen johtajan Wolfgang Müllerin mukaan koko kaupunki ja laaksossa sijaitseva MM-kisa-areena jäivät tulvan alle.

Oheisesta videosta näemme, miten kaupungilla vesi nousi ylös mäkeä varsin korkealle, ulottuen liikkeiden ikkunapuitteiden tasolle. Tässä lähellä sijaitsee mm. kisahotelimme, joka tällä hetkellä ei liene ihan priimakunnossa. Video on Mirko Fischerin kuvaama, linkitetty Youtubesta.

Julkaisen myös kaksi Wolfgangin toimittamaa valokuvaa,joista ensimmäisessä, mäeltä kuvatussa, näemme miten MM-kisalaakso on syvällä veden alla. Kakkoskuvassa on tulviva joki, joka normaalisti virtaa yli viisi metriä syvässä uomassa.

Nyt tulvan painopiste on siirtynyt Döbelnistä kohti pohjoista ja kaupungissa on käynnissä tulvan jälkien siivous tuhannen työntekijän ja useiden tuhansien vapaaehtoisen voimin.

| 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |
Vanha talo
Published by Saapasmedia Copyright by Kauniskaari Oy