Saappaanheittajien talo
Palvelu sulkeutuu 31.12.2020!

Uutiset

Pääovi
Uutiset
Heittäjien klubi
Kilpailukalenteri
Heittäjän ABC
Tulokset
Cupien pisteet
Ranking
Tilastoja
Ilmoittautuneet
Rekisteröidy
Kisastudio
Netti TV
Henkilöt
GallupitSaapasblogit

Suomen Saappaanheittajat FacebookissaSuomen Saappaanheittajat
IBTA FacebookissaIBTA

31.12.2016 lakkautettu Suomen Saappaanheittoliitto

Tunnus:

Salasana:


Suomeksi
In English
Italiano


MM-kisat 2015 taivaalta nähtynä
13.10.2015 18:29 Online-työryhmä

Saimme Italian MM-kisojen järjestäjältä liidokilla kuvatun pätkän MM-kisoista hieman epätavallisemmasta näkökulmasta. Tältä kisa-areena ja toiminta siellä näytti iltapäivän hetkellä.

Näin maailmanmestaruus ratkesi
29.09.2015 22:50 Jari IsokorpiMiesten sarja ja naisten sarja etenivät yhtä aikaa Ascoli Picenon MM-kisoissa. Tällainen videotarina kisan kulusta syntyi.

Ensin heitettiin - sitten tunnelma nousi
20.09.2015 00:04 Jari IsokorpiHuipentumana Italian Ascoli Picenossa heitettiin maajoukkueiden välinen kisa, sitten juhlittiin mestareita ja tältä se videokameran läpi näytti.

Antti vastaan Nazzareno
15.09.2015 21:33 Jari Isokorpi


Antti Ruusuvirta Suomen maajoukkueelle 58,47 metriä.

Vain maailman parhaat saappaanheittäjät pystyvät tällaisiin heittoihin ilman tuulen apua.

Videot ovat vuoden 2015 MM-kisoista, Ascoli Picenosta, sunnuntaipäivän huipentaneesta maajoukkuekisasta. Lisää videota on myöhemmin luvassa Saappaanheittäjien talon Netti TVssä.

Ensi kesänä maailmanmestaruuksista kisataan Suomessa.


Nazzareno Di Marco Italian maajoukkueelle 56,94 metriä.

Samppanja virtasi Ascoli Picenossa
13.09.2015 18:27 Jari Isokorpi

Tiia Koskelon kesän kärkitulos 43,02 metriä.

Suomalaiset heittäjät kestivät helteen hyvin tänään Saappaanheiton MM-kisojen päätöspäivänä Ascoli Picenossa.

Saappaanheiton kesän kärkitulos syntyi jo eilen Rautavaaran Iskun Tiia Koskelon heitettyä 43,02 metriä joukkuekilpailun yhteydessä.

Koskelo piti pintansa myös naisten yleisessä sarjassa, jossa suomalaiset ottivat kolmoisvoiton ennen neljänneksi sijoittunutta Italian Aurora Narsicia. Koskelon voittotulos oli 41,91 metriä. Ronttosten Tuija Salonen oli toinen tuloksella 39,62 metriä ja saman seuran Eeva Isokorpi 38,70 metrillä pronssilla.

Miesten sarjassa lajin ME-mies Kivijärven Kivekkäiden Antti Ruusuvirta piti kovat haastajat takanaan voittoheitolla 57.39 metriä. Hopeaa otti Italian Nazzareno Di Marco tuloksella 52.15 meträ. Kauden kärkitulosta pitävä pronssia saanut Viron Janek Väli hävisi hänelle kaksi senttiä.

Maajoukkuekisan suomalaisheittäjät ratkaisivat kovalla taisteluasenteella ja venymällä lähes jokainen heittäjä parempiin tuloksiin kuin henkilökohtaisessa kisassa tehdyt: Antti Ruusuvirta 58,47 metriä, Markku Pajunen 46.35 metriä, Pekka Aaltonen 44,36 metriä, Mona Koskelo 40,36 metriä, Eeva Isokorpi 40,23 metriä ja Tiia Koskelo 39.40 metriä.

Maajoukkuesarjassa Italia otti hopeaa ja Eesti pronssia.

Seurajoukkueiden miesten kisan vei Italian ASA ja hopeaa otti Viron Viljandi. Suomen Vieskan Virsu oli kolmas.

Naisten sarjan paras joukkue oli Rautavaaran Isku, hopealla Italian Asa ja Suomen Saappasseura Ronttoset pronsilla.

Jäljellä ovat vielä iltajuhlallisuudet ja palkintojen jaot, jotka alkavat 2400 vuotta vanhan Ascoli Picenon historiallisessa keskustassa kello 20.00.

Saappaanheiton 24. MM-kisat alkavat Italiassa
08.09.2015 18:33 Jari Isokorpi

Kesän kärkiheittäjä Janek Väli Virosta, 61,52 metriä.

Noin 130 saappaanheittäjää yhdeksästä eri maasta kisaa tulevana viikonloppuna maailman parhaan saappaanheittäjän tittelistä Italian Ascoli Picenossa. Eniten heittäjiä tulee isäntämaa Italiasta (56), toiseksi eniten Suomesta (28) ja kolmanneksi eniten Virosta (18).

Miesten sarjan voitosta odotetaan tasaista kisaa virolaisen, suomalaisen ja italialaisen heittäjän välillä. Ennakosuosikkeihin kuuluvat hallitseva maailmanmestari Kivijärven Kivekkäiden Antti Ruusuvirta ja Viron Janek Väli, tämän kesän ainoat 60 metriä ylittäneet miehet. Virolainen on niskan päällä kesän kärkituloksella 61,52 metriä, Ruusuvirran paras on kantanut 60,57 metriä. Kolmas kuudenkympin kerhoa hätyyttelevä on Italian Nazzareno Di Marco, jonka ennätys viime vuodelta on 59,60 metriä.

Naisten sarjan kesän tilastoykkönen on Rautavaaran Iskun Tiia Koskelo 41,52 metrillä. Suomalaisten vahvojen naisheittäjien ykköshaastaja Aurora Narcisi tulee Italiasta. Kerran aikaisemmin italialaispoliisi on onnistunut voittamaan maailmanmestaruuden, Koskelolla mestaruuksia on kaksi.

Kisojen mielenkiintoisin maajoukkue on Uusi-Seelanti, joka esiintyy MM-kisoissa ensimmäistä kertaa. Uusiseelantilaisten mukana MM-areenalle ilmestyy myös eurooppalaisille heittäjille aiemmin tuntematon kumisaapas, jonka ominaisuudet ovat hieman erilaiset kuin totutuilla heittosaappailla. Pisimmistä saapaskaarista siis kisailevat heittäjien lisäksi kisojen viralliset saapasmerkit, jotka tänä vuonna ovat italialainen Siili, suomalainen Isäntä ja uusiseelantilainen Skellerup.

Eräs kisojen arvoituksellinen heittäjä on Uuden-Seelannin mestari Brent Newdick. Paitsi saappaanheittäjä hän on Oseanian mestari kymmenottelussa. Miehen otteluennätys on 8114 pistettä. Viikonlopun aikana saamme vastauksen, miten monipuolisuusurheilija, oman maanosansa Elmo, sijoittuu maailman parhaiden saappaanheittäjien seurassa.

MM-kisoissa käydään myös maajoukkueiden välinen kisa kuusihenkisin joukkuein. Suomea maajoukkueessa edustavat Rautavaaran Iskun Mona Koskelo ja Tiia Koskelo, Keski-Uudenmaan Heittourheilijoiden Markku Pajunen, Antti Ruusuvirta sekä Saapasseura Ronttosten Eeva Isokorpi ja Pekka Aaltonen.

Kisat alkavat lauantaina 12.9. kello 10 avajaisilla sekä seura- ja ikäkausisarjoilla. Kisojen pääpäivä on 13.11. sunnuntai, jolloin kisaillaan maajoukkueiden välinen kilpailu sekä miesten ja naisten henkilökohtaiset finaalit. Kilpailut valvoo Kansainvälinen saappaanheittoliitto IBTA.

Tuloksia voi heitto heitolta seurata Saappaanheittäjien talon Kisastudiossa.

Narcisi ja Di Marco Italian mestareiksi
20.07.2015 09:34 Jari IsokorpiItalian mestaruuskilpailut heitettiin sunnuntaina 19.7. Ascoli Picenossa.

Miesten sarjan voitti Nazzareno Di Marco tuloksella 50,57 metriä, hopeaa otti Astjel Hazisllari 45,35 metrillä ja kolmanneksi tuli Horges Hazillari 39.89 metrillä.

Naisten sarjan voitti Aurora Narcisi 34,44 metrillä, toiseksi tuli Sara Pizzi 32,60 metrillä ja kolmanneksi Michaela Colli 32,00 metrillä.

Katso tulokset Italian mestaruuskilpailut 19.7.2015

Pirjo Reinikaisen lähettämät kuvat ovat kisa-areenalta.Peruskäsitteitä vasta-alkajille
13.07.2015 12:53 Jari Isokorpi


Tässä saapaskenttien tämän kesän pisin heitto. Antti Ruusuvirta heitti 60,57 metriä Humppilassa 11.7.205.
Antti on hallitseva maailmanmestari ja lajin ME-mies.


Kun puhutaan kansainvälisestä säännöin tapahtuvasta saappaanheitosta, "perussaappaanheitosta" ja liitosaappanheitosta, niin käsitteet saattavat jopa mediassa mennä sekaisin. Selvennetään siis hieman.

Lajin kansainväliset säännöt ja rankingin luo ja niitä valvoo yksi järjestö: Kansainvälinen saappaanheittoliitto IBTA, johon kuuluu kymmenen jäsenmaata. Liitto organisoi vuosittain maailmanmestaruuskisat ja maailmancupin sekä huolehtii lajin kansainvälisestä rankingista. Saappaanheiton MM-kisat pidetään tänä vuonna syyskuussa Italiassa.

Suomea on edustanut IBTAssa keväästä lähtien vasta ensiaskeleitaan ottava järjestö Suomen saappaanheittäjät ry. Se on henkilöjäsenyyteen perustuva ja sen runkona ovat suomalaiset huippusaappaanheittäjät ja kansainvälisesti kilpailevat harrastajat. Harrastajien yhteenliittymänä se toimii myös heittäjien etujärjestönä Suomessa.

Suomen saappaanheittäjien perustamisen merkittävin syy oli Suomen Saappaanheittoliiton muuttunut rooli, jonka aiheutti aikaisemmin kansainvälisesti aktiivisesti toimineen Suomen Saappaanheittoliiton ero IBTAsta loppuvuodesta 2013. Suomella vuonna 1998 perustetussa IBTAssa on ollut vahva rooli. Suomalainen heittotaito tunnetaan monessa maailmankolkassa myös saappaanheiton kautta. Se on käyntikortti, jota ei kannata hukata vaan jalostaa ja käyttää hyväksi.

Ainoa ero kansainvälisessä mielessä menneisiin vuosiin verrattuna on se, että Suomen Saappaanheittoliitolla IBTAssa ei enää ole roolia vaan suomalaisten kansainvälinen työ tapahtuu Suomen saappaanheittäjien kautta.

Hämmentävää aloittelijan ja median näkökulmasta saattaa olla se, että Suomessa saappaanheitossa toimii kolme järjestöä - yksi kansainvälinen ja kaksi kansallista - joilla on pitkälti samat harrastajat mutta eri saappaat ja säännöt.

Äkkinäinen voi tehdä senkin johtopäätöksen, että kolme liittoa on merkki keskinäisistä antipatioista, joissa saappaita on käytetty omien pyrkimysten keppihevosena. Puuttumatta tähän, mainitsen vain, että myös käytetyillä välineillä on aina ollut keskeinen vaikutus heittäjien harrastusintoon ja sen laimenemiseen; vanhojen merkkien poistuminen, uusien tulo ja jopa pitoaineet ovat voimakkaita tunteita nostavia asioita. Kun usein pakkoraoissa joitakin muutoksia tapahtuu, ne yleensä aiheuttavat kentällä sokin, jonka jälkeen saappaanheittoyhteisö käy kuumana kuin kriisiterapian tarpeessa oleva mehiläispesä.

Suomalaisen saappaanheiton rikastuminen uusilla liitoilla alkoi vuonna 2009, kun Leppävirran Urheilijoiden puheenjohtaja Jorma Rajakannas irtautui Suomen saappaanheittoliitosta ja perusti Perinneurheiluliiton. Yksi sen lajeista on ollut liitosaappaanheitto, jossa saappaat virittelemällä käsitellään pitkälle lentäviksi.

IBTAsta eron jälkeen Suomen Saappaanheittoliitto alkoi voimakkaasti kutistua ja hakeutui läheiseen yhteistyöhön Perinneurheiluliiton kanssa. Yhteistyön hedelmänä Suomen omien sääntöjen SM-kisat heitetään Leppävirralla, samana viikonloppuna liitosaappaan rinnalla.

Vielä on käsittelemättä saappaanheittäjien median, Saappaanheittäjien talon, muuttunut rooli. Toimittuaan aikanaan läheisessä yhteistyössä IBTAn ja Suomen Saappaanheittoliiton kanssa, Suomen liiton eron jälkeen Saappaanheittäjien talo julistautui itsenäiseksi, liitoista riippumattomaksi mediaksi. Sen kautta toimii lajin kansainvälinen tilastointi, ranking ja niiden historiointi, ja lisäksi se on avoin vuorovaikutuskanava kaikille saappaanheitosta kiinnostuneille. Se pyrkii pitämään yllä nykyaikaista journalistista tasoa, johon osana kuuluu sosiaalinen media ja kansalaiskeskustelu.

Talo julkaisee edelleen mahdollisuuksiensa mukaan myös Suomen Saappaanheittoliiton SM-kilpailujen tulokset, koska ne ovat lajin historiallista perintöä. Rankingissa SM-kisat näkyvät italic-fontilla, sillä ne eivät ole kulkeneet kansainvälisen kilpailukalenterin ja tarkistusprosessin kautta ja siksi ne eivät kata IBTAn kriteereitä.

Hyvää liittojen monimuotoisuudessa on se, että se on laimentanut muuten ehkä kiihkeää ilmapiiriä, joka ylikiihkeänä karkoitti harrastajia toiminnasta. Nyt samanmieliset voivat toimia keskenään.

Toisaalta monet kyläkilpailunoloiset arvokisat ovat lisänneet lajin ainoiden aidosti kansainvälisten MM-kisojen arvoa lajin ykköstapahtumana. Siellä ovat mukana ne kaikki maailman parhaat saappaanheittäjät, jotka kunakin vuonna kynnelle kykenevät.

Suomen saappaanheittäjät saivat ensimmäiset mestarinsa
12.07.2015 19:28 Jari IsokorpiSuomen saappaanheittäjät kilpailivat mestaruudesta vuoden tauon jälkeen jälleen kansainvälisin säännöin.

NettiTVssä on kolme erillistä lähetystä Suomen saappaanheittäjien mestaruuskisoista Humppilasta. Miesten sarjassa näemme Antti Ruusuvirran kesän kärkiheiton 60,57 metriä. Naisten sarjassa parasta antia oli Eeva Isokorven 40 metrin ylitys. Harrastajien ja nuorten sarjasta käy ilmi, miten vaikeissa olosuhteissa kilpailijat joutuivat kisailemaan.Senttitaistoa Kokemäen maailmancupissa
24.05.2015 12:51 Jari IsokorpiSuomi sai maajoukkueeseen kovan naiskolmikon Tiia Koskelo, Eeva Isokorpi ja Mona Koskelo.

Vuoden ensimmäinen kansainvälinen arvokisa käytiin Kokemäellä. Viron ja Suomen parhaat miesheittäjät kävivät tasaisen kisan, jossa voiton ja hopeamitalin ero oli 27 senttiä. Takavuosien huippuheittäjä Pasi Kuusinen teki komean paluun mutta Viron Janek Väli oli hieman vahvempi. Naisten sarjassa Siili- ja Isäntä-spesialistit mittelivät paremmuudesta ja Tiia Koskelon Isäntä lensi pisimmälle.Maailman cupin osakilpailu oli myös nuorten heittäjien läpilyöntipaikka.
Yksi heistä oli Kivijärven Kivekkäiden Miika Pekkala.


Voitto Viroon, Suomelle maajoukkue
23.05.2015 22:31 Jari Isokorpi

Suomen maajoukkue 2015: Pekka Aaltonen, Antti Ruusuvirta, Pasi Kuusinen,
Tiia Koskelo, Mona Koskelo ja Eeva Isokorpi. (Kuva Jari Isokorpi)

Kokemäen maajoukkuekarsinnassa lauantaina 23.5. tiensä Suomen maajoukkueeseen raivasivat Rautavaaran Iskun Tiia Koskelo, Saapasseura Ronttosten Eeva Isokorpi, Rautavaaran Iskun Mona Koskelo, Heinolan Iskun Pasi Kuusinen, Kivijärven Kivekkäiden Antti Ruusuvirta ja Saapasseura Ronttosten Pekka Aaltonen.

Samassa yhteydessä heitetyn Maailmancupin 2015 ensimmäsen osakilpailun miesten sarjan voitto meni Viroon. Viljandin Janek Väli voitti tuloksella 56,27 metriä. Toinen oli Pasi Kuusinen ja kolmas Antti Ruusuvirta. Koska osakilpailun nelossija meni Viron Paavo Tilkille, tuli viimeinen miesten maajoukkuepaikka viidenneksi sijoittuneelle, kolmanneksi parhaalle suomalaiselle, Pekka Aaltoselle.

Naisten sarjan voitti Tiia Koskelo tuloksella 39,90 metriä. Toinen oli Eeva Isokorpi ja kolmas Mona Koskelo.

Suomi palaa takaisin IBTAan
05.04.2015 22:04 Jari Isokorpi

Saappaanheittäjien puheenjohtajaksi valittu Pekka Aaltonen johtaa
hallituksen järjestäytymiskokousta. (Kuva Jari Isokorpi)

Tänään perustettu Suomen Saappaanheittäjät päätti hakea Kansainvälisen saappaanheittoliiton IBTAn jäsenyyttä. Saappaanheittäjät kokoaa yhteen kansainvälisin säännöin saappaanheittoa harrastavat suomalaiset heittäjät. Vuoden 2015 keskeisenä haasteena on saada Suomesta joukkue Italian MM-kisoihin.

Saappaanheittäjät asetti maajoukkuetyöryhmän, joka yhdessä aktiiviheittäjien kanssa kartoittaa tapaa, jolla maajoukkue valitaan. Työryhmään kuuluvat Tuija Salonen, Eeva Isokorpi ja Pekka Aaltonen.

Tiedotusvälineenään yhteisö käyttää Saappaanheittäjien facebookryhmää ja Saappaanheittäjien talon Heittäjien klubia sekä kilpailuiden osalta Saappaanheittäjien talon kilpailukalenteria ja tulospalvelua.

Saappaanheittäjät valitsi puheenjohtajakseen Pekka Aaltosen. Muut hallituksen jäsenet ovat Erkki Salonen, Ilkka Valvento, Jukka Levomäki, Eeva Isokorpi ja Tuija Salonen. Valvento toimii hallituksen sihteerinä ja Levomäki on varapuheenjohtaja.

Kaikki jotka haluavat liittyä välittömästi uuteen yhteisöön, pyydämme lähettämään viestiä Pekka Aaltoselle sähköpostilla pekka_a(at)hotmail.com. Kun Saappaanheittäjille saadaan pankkitili, jonne voi maksaa jäsenmaksun, avataan liittymismahdollisuus Saappaanheittäjien talon yhteyteen.

| 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |
Vanha talo
Published by Saapasmedia Copyright by Kauniskaari Oy